Google Ağustos 2024 Güncellemesi Tamamlandı

Webmaster Konuları
Google'ın Ağustos Çekirdek Güncellemesi

Google, Ağustos ayındaki temel güncellemenin yayınlanmaya başladığını ve tamamlanmasının 19 gün sürdüğünü doğruladı. Google’ın Ağustos ayındaki temel güncellemesi artık tamamen kullanıma sunuldu. Siteler arama motoru optimizasyonu taktiklerinden çok, yüksek kaliteli ve gerçekten yararlı içeriklere öncelik vermelidir. Kaybedilen sıralamaların geri kazanılması uzun vadeli, önemli iyileştirmeler ve gelecekteki güncellemeleri beklemeyi gerektirebilir.

Google, arama motorları için optimize edilmiş sayfalar yerine, artık tamamen kaliteli içeriğe odaklandığını, küçük ölçekli ve bağımsız sitelerin kaliteli içerik sunması halinde bu güncellemelerden yarar sağlayacağını duyurmuştu.

Google, Ağustos ayındaki temel güncellemesinin tamamlandığını duyurup kullanıma sunulduğunu bildirdiğine göre, web sitesi sahipleri ve SEO profesyonelleri artık güncellemenin arama performansı üzerindeki etkisini tam olarak değerlendirmeye başlayabilir.

Kademeli, Genişletilmiş Dağıtım

Tipik günlük güncellemelerin aksine, temel güncellemeler genişletilmiş bir dağıtım gerektirir. Ağustos güncellemesi için Google, tamamlanmasının bir ay kadar sürebileceğini belirtti.

Tamamlandığı doğrulanan projenin şimdi verileri analiz edip sıralamada önemli değişiklikler olup olmadığını belirleme zamanı.

Google’ın Kıdemli Arama Analisti John Mueller, geçen ay bir LinkedIn tartışmasında, “Etkisi hakkında bir karar vermek için çekirdek güncellemenin yayınlanmasının tamamlanmasını beklemeniz gerekir,” dedi . “Öncesi ile sonrasını karşılaştırmak istiyorsanız, tamamlanmasını beklemek önemlidir.”

Mueller ayrıca, uygulama süreci boyunca arama sıralamalarında dalgalanmaların yaşanmasının normal olduğunu belirterek, kesin sonuçlara varılmaması konusunda uyardı.

İçerik Kalitesi Önceliği

Google, lansman süreci boyunca temel güncellemelerin, kullanıcılara gerçek değer ve alaka sağlayan içeriklerle arama sonuçlarını daha iyi eşleştirmeyi amaçladığını yineledi.

Şirket, kullanıcılara yardımcı olmaktan ziyade ağırlıklı olarak arama motoru optimizasyonuna odaklanan sitelerin olumsuz sıralama etkileri yaşama ihtimalinin daha yüksek olduğunu savundu.

Etkilenen sitelere yardımcı olmak için Google, yakın zamanda temel algoritma güncellemeleriyle ilgili kılavuzunu güncelledi ve Search Console gibi araçları kullanarak önemli sıralama düşüşlerini belirlemeye ve gidermeye yönelik daha net öneriler sağladı.

İyileşme İçin İncelikli Tavsiyeler

Gözden geçirilmiş temel güncelleme dokümanları, hızlı çözümlerden ziyade içerikte önemli iyileştirmelere vurgu yapıyor.

Google’ın kalite yönergelerine göre kapsamlı bir öz denetim yapılmasını teşvik eder ve düşük performans gösteren sayfaları tamamen silmek yerine, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda anlamlı değişikliklerin yapılması gerektiğini vurgular.

Güncellenen kılavuzda şunlar belirtiliyor:

“Değişiklik yaparken akılda tutulması gereken şeyler arasında hızlı düzeltmeler yerine önemli, kullanıcı merkezli iyileştirmelere öncelik vermek dahildir. İçeriği kaldırmak son çare olmalıdır… Bu, içeriğin kullanıcılar için değil arama motorları için oluşturulduğunu gösterir.”

Ayrıca Google’ın yenilenen tavsiyeleri, kaybedilen sıralamaların geri kazanılmasının, iyileştirmeler uygulandıktan sonra bile gelecekteki temel güncellemeleri beklemeyi gerektirebileceği yönünde gerçekçi beklentiler oluşturuyor.

Google, bu temel güncellemelerin, sistemlerinin arama sorguları için en yararlı bilgileri önceliklendirme biçimini sürekli olarak iyileştirmek için gerekli olduğunu savunuyor.

Yayıncılar, SEO’yu izole bir şekilde takip etmek yerine, içerik stratejilerini kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamaya odaklamalıdır. AI tarafından oluşturulan genel bakışlar temel sıralama sistemleriyle daha fazla iç içe geçtikçe, gerçek değeri göstermek her zamankinden daha kritik olabilir.