SEO Veri Optimizasyonu Üretim Dışı Ortam Hatası

Webmaster Konuları
yoast seo

SEO Veri Optimizasyonu, üretim dışı ortamlar için devre dışı bırakılmıştır uyarısı WordPress sitenizdeki Yoast SEO menüsünde, ilk yapılandırma bölümünde SEO Veri Optimizasyonu linkine tıklandığında karşılaşılabilecek bir konudur.

Yoast SEO eklentisinde “SEO Veri Optimizasyonu” linki, SEO verilerinizi optimize etmek için kullanılan bir özelliktir. Bu özellik, Yoast SEO eklentisinin arka planda bazı verileri düzenlemesini ve güncellemesini sağlar.

Yoast SEO, sitenizdeki içerik, meta açıklamalar, anahtar kelimeler ve diğer SEO ile ilgili verileri sürekli olarak izler. “SEO Veri Optimizasyonu” seçeneği, bu verilerin güncellenmesini ve doğru şekilde düzenlenmesini sağlar. Verilerin optimize edilmesi, sitenizin SEO performansını artırabilir, çünkü düzenli ve güncel veri, SEO analizlerinin daha doğru ve verimli yapılmasını sağlar.

Yoast SEO’nun bu özelliğini çalıştırmak istediğinizde “SEO Veri Optimizasyonu, üretim dışı ortamlar için devre dışı bırakılmıştır.” uyarısı (SEO data optimization is disabled for non-production environments.) aldıysanız, bunun nedeni sitenizi bilgisayarınızda local sunucuda hazırlamış ve daha sonra hosting hesabına yükleyip çalıştırmış olmanızdır. Bu durumda sitenizin wp-config.php dosyasında aşağıdaki kod eklenmiş olacaktır:

define( 'WP_ENVIRONMENT_TYPE', 'local' );

Dosyanızda bu kodu bulun ve satırı silip wp-config.php dosyasını kaydedin. Bu kodu komple silmek yerine, “local” ifadesini “production” ile de değiştirebilirsiniz. Her iki durumda da “SEO Veri Optimizasyonu, üretim dışı ortamlar için devre dışı bırakılmıştır” uyarısı kalkacak ve veri optimizasyonu işlemi artık yapılabilecektir.

Bu uyarıyı almak için sadece siteyi localhost’ta düzenlemiş olmak gerekmez. WordPress teması geliştiriciler gibi kodlamalarla uğraşanlar, bazen bu kod satırını farklı ifadeler ile kendileri eklerler.  Sonrasında ise, bu hata ile karşılaşmamak için, siteyi işi bitmiş olarak canlı ortama aldıklarında tekrar kod satırını silmeleri veya kullandıkları ifadeyi production ile değiştirmeleri gerekir.